Gratis Guide til Dansk Vestindien
  • Home
  • Om os
  • Fakta om Øerne:
  • Vestinderne
    • Kendte Vestindere
  • Mad og Drikke
  • Geografi og natur
    • Planteoversigt
  • Historie
  • Øerne Rundt:
  • St. Thomas
  • Charlotte Amalie
  • Water Island
  • St. John
  • St. Croix - Eastend
    • Buck Island
  • Christiansted
  • St. Croix - Westend
  • Frederiksted
  • PRAKTISKE TIPS
    • Shopping
    • Aktiv Ferie
    • Slang
  • Rejsetips - A-Z
  • Trafik i Vestindien
  • Læsestof om Dansk Vestindien
Picture

Guide til Frederiksted

Alt om Frederiksted. Frederiksteds historie. Fort Frederik. Buddhos Plads. Strandgades gamle huse. Hvor skal man spise i Frederiksted? Hvor skal man bo?
​
Picture af Freedom-statuen ved Toldboden i Frederiksted"Freedom" ved Toldboden i Frederiksted
Strand Gade er den centrale gade. Den omfatter havnefronten fra Fort Frederik og den brede promenade ud mod Det Caribiske Hav. Flankeret af  flotte, velholdte bygninger fra kolonitiden. I dag er der barer, butikker, restauranter og cafeer, hvor man kan nyde en øl i behagelig skygge af de danske arkader. Det slutter ved Fisketorvet, hvor der altid er frisk fisk at tage med hjem.
Der er postet mange penge i byen for at gøre den til et alternativ til Christiansted. Ikke mindst den lange  mole skal tiltrække krydstogtskibe, der kan forsyne øen med dollar-turister. Og der er virkelig liv i byen, når de store skibe er i havn.
Men der er også kommet gallerier, et kulturcenter og andre aktiviteter ud til Strand Gade til glæde for de fastboende og turister, der bor her i længere tid. 
Gå ud i sidegaderne, hvor livet bliver endnu mere caribisk, med små enmandsbetjente restauranter med ægte caribisk mad på menuen. Visse steder, et par blokke inde, er der områder, hvor man skal passe lidt på, når det er mørkt. Efter Grønttorvet bør man følges med nogen.

Picture af tårnur og mole i Frederiksted
Klokketårnet ud til havnen lyder ligeså rådhusklokkerne i København, foto Kenneth Bo Jørgensen
De sociale forskelle er tydelige i bybilledet, meget tydeligere end i Christiansted. Man ser dem i kontrasten mellem de fornemme huse på Strand Gade og de små huse i gaderne bagved, de såkaldte skyde-huse (se historie herunder).
Ved Toldboden har St. Croix sin Freedom statue af slaven, der blæser til oprør i en konkylie. Og det er omkring Toldboden og Parken, at der nærmest bliver fest i gaderne, når der er krydstogtskibe i byen - eller når der er en koncert på programmet. Og omkring det moderne klokketårn springer boder op med smykker, t-shirts og lokalt kunsthåndværk.
Klokketårnet ud til havnen (se foto øverst) er opkaldt efter 
Eliza James-McBean Clocktower, en populær og elsket borger, der døde i 2002 – 105 år gammel. Tårnet har ur på alle sider, og de er ikke altid enige om, hvad klokken er. Det har klokkespil, og det lyder som rådhusklokkerne i København?
Picture af turister foran Fort Frederik
Der kommer liv og farver i byen, når krydstogtskibe lægger til i Frederiksted
Picture af udstilling i Fort FrederikOverdragelsen til Danmark på Fort Frederik
Frederiksteds historie
Byen er opkaldt efter Frederik 5., men den blev altid kaldt Westenden. Senere fik den tilnavnet Freedom City, for det var her, ved fortet, at von Scholten blev tvunget til at gøre slaverne frie.
Allerede ved købet af St. Croix var planer klar til en ny by i vest, hvordan man kunne udskibe sukker. Der var ikke behov for pakhuse og handelshuse, det kunne foregå i Christiansted, men et fort og en toldbod måtte man have. De første plantegninger blev godkendt i 1751, og fortet stod skudklar i 1760. Byen blev indrettet til havnearbejdere og et par embedsmænd. Men de fik selskab af mange frinegere, som fandt sammen her. Det kunne være slaver med håndværkertalenter, der havde kunne købe sig fri, og nu kunne de ernære sig som tømrere og træskærere. Mens de udsmykkede de riges huse, opførte de selv små huse i kvartererne bag Strand Gade. Husene udvidede de - rum for rum, når der blev råd og behov, de såkaldte skyde-huse, fordi de opstod ved knobskydning. 

Picture af hus på Queen Street i Frederiksted
Se flot eksempel på byhus udsmykket efter Fireburn på Queen Street 70
Byen voksede langsomt, først omkring 1820 rundede man 1500. Men den var stor nok til, at den i 1878 blev centrum for oprøret Fireburn. Tidligere slaver - nu landarbejdere - gjorde oprør over deres elendige vilkår ved at sætte ild til byen. Den brændte i næsten en måned. Så den skulle nærmest bygges op fra grunden. Victoriansk koloniarkitektur var da moderne, derfor fik Frederiksted masser af bindingsværksudhæng med finurlige dekorationer, der på engelsk kaldes gingerbread – for det ligner dekorationer på en honningkage (se foto øverst).
USA´s overtagelse af St. Croix blev markeret 31. marts 1917 med en ceremoni på Fort Frederik. Herefter gik byen nærmest i stå, og i mange år var den ikke rar at besøge, for der kom aldrig nogen. Nu er der pustet liv i den, ikke mindst med den ny promenade og mole, der tillader de største krydstogtskibe at anløbe byen.
Picture af The Gazebo i parken ved Fort Frederik
Pavillonen i parken. The Gazebo, bruges flittigt, især om søndagen og når der er skibe i havn

Seværdigheder i Frederiksted:

Rundt i Frederiksted
Frederiksted er nem at finde rundt i. Ligesom Christiansted er den anlagt i et gitter-system. Strandgade, Kongensgade, Prindsens Gade, Dronningens Gade og Hospitalsgade løber nord mod syd vinkelret på Dronningens Tværgade, Kongens Tværgade, Toldbodgade, Torvegade, Bjerg Gade og Fiskergade.
1. Fortet, General Bhuddo Plads, 2. Toldboden, 3. Molen, 4. Victoria House, 5. Museum for Caribisk Kunst, 6. Bibliotek og Fred., 7. Fisketorvet, 8. Luthersk kirke, 9. Brødremenigheden, 10. St. Patrick, 11. Den Danske Skole, 12. Grønttorvet

Fort Frederik

Picture af Fort Frederik set fra gårdspladsen
Fort Frederik regnes for et af verdens smukkeste, hmmmm, foto Kenneth Bo Jørgensen
Picture af klokke på Fort FrederikKlokken har hængt der siden 1700-tallet
Fort Frederik (nr. 1 på kortet), ma.-fr. 8.30-16, entre $5. Man går udleveret et udmærket kort, så man selv kan gå rundt og kigge.
Fortet er et af verdens mindste, men regnes for et af verdens smukkeste og mest symmetriske militæranlæg. Derfor er det også blevet byens vartegn, og det har udover at være militært fort også været politistation, fængsel, brandstation og bibliotek. I 1976 blev det et museum om sig selv, men også med skiftende udstillinger om andres. Fortet er medtaget, selv om det vedligeholdes ofte, men beliggenheden tærer hårdt på murværket. Og desuden er der lavet adskillige byggetekniske fejl, faktisk har nogle reparationer været til mere skade end gavn. I 2005 blev fortet renoveret i et samarbejde med danske håndværkere med forstand på gamle bygninger, men det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Årsagen er, at det aldrig blev gjort færdig, for der opstod splid mellem håndværkerne. Synd, for arkitektonisk regnes Fort Frederik i verdensklasse, men det trænger til en klat maling.

Picture af kanoner på Fort Frederik
Disse kanoner er mest kendt for at være de første, der saluterede Amerikas Forenede Staters flag.
Fortets historie
Fortet er som byen opkaldt efter Frederik 5. Det blev bygget for at beskytte en ny havn i Westenden for pirater og undslupne slaver, som gemte sig i nærheden. Efterhånden kom der også nybyggerne, der havde brug for beskyttelse. Det er opført 1752-1760 oven på det engelske jordfort, St. James. Fortet er med i flere kapitler af verdenshistorien: Det var det første i verden, der saluterede det amerikanske flag. Det var ved dette fort, at slaveriet blev ophævet. Og foran Fort Frederik startede arbejderoprøret Fireburn.

Rundt på Fort Frederik:
Picture af fængsel på Fort FrederikFortet har også været fængsel. Gys!
I stueplan er der rum, som har været arsenaler og mandskabsrum med plads til ca. 50 mand. I dag er der forskellige udstillinger, et rum handler om Transfer-Day, et andet handler om fisk, det skifter lidt. Se en kopi af den klokke, Freedom Bell, som slaverne brugte til at kalde til oprør under Fireburn i 1898. Den er fra 1778 og fremstillet til plantagen La Grange. Ved salget af øerne blev klokken fragtet til Danmark, og den kan ses på Søfartsmuseet i Helsingør. Kopien her er en gave fra Norge.

Picture af gårdspladsen på Fort Frederik
Den flotte brolægning er fortets juvel. Og ikke så meget den nye cisterne, som ødelægger symmetrien
Gårdspladsen er fortets juvel, hvis du spørger en arkitekt. Belægningen er lagt som en sol, der stiger op, skabt med et dobbelt lag brosten. Det er renoveret et par gange, men så nænsomt, at det faktisk er det 242 år gamle mønster, man ser. Mange vil undre sig over, at nogen har fået lov at ødelægge symmetrien ved at bygge en stor cisterne i den ene side. Vel er den nyttig, for den kan holde 65.000 liter vand, men det var heller ikke meningen, den skulle være der. Den rigtige cisterne var oprindeligt anlagt under jorden, men da man skulle anlægge en park til fortet, kom man til at sprænge cisternen i luften. Man måtte etablere en midlertidig, og som så ofte før står det midlertidige så længe, at det står der endnu. Ved siden af lå våbenarsenalet, som måtte flyttes, for af gode grunde blev der meget fugtigt. I stedet blev det til en fortrinlig isolationscelle, for den slags måtte gerne være fugtig.
Picture af himmelseng på Fort FrederikKommandantens himmelseng
Første sal var forbeholdt kommandanten og hans familie. Her boede de herskabeligt og kunne nyde en vidunderlig havudsigt fra alle rum. De havde endda eget baderum – og som vild luksus dengang: Lokum på etagen. Rummene var indrettet med alt i mahogni, også klaveret. Møblerne får man et indtryk af i den nuværende udstilling, de er ganske vist ikke autentiske, men der er ingen tvivl om, at kommandanten med frue har ligget i sådan en himmelseng. Og uden tvivl har kommandanten haft en planterstol, hvor han kunne lægge sine ben op med støvler på, så de kunne svale lidt af, inden en tjener kom og hev dem af.

Vidste du, at Fort Frederik fik plads i verdenshistorien, da det var verdens første militære fort, der saluterede det amerikanske flag. Det skete 25. oktober 1776, da et amerikansk skib sejlede forbi. Formentlig var det en fejl. Men amerikanerne blev kisteglade, og Danmark blev på den måde det første land i verden, der viste anerkendelse af USA som nation. 
​

Strand Gade - Havnepromenaden

Strand Gade og havnepromenaden begynder ved Fort Frederik, Bhuddo Parken og Toldboden. Herefter ligger en lang række af retlinede, renskurede, restaurerede bygninger, hvor de gamle handelsfamilier har boet, mange i flere generationer. I dag er det hoteller, barer og restauranter, men også banker, museer og en enkelt Højesteret.
Picture af Buddhoee Park
Moses Gottlieb, alias General Buddhoe, ledede oprøret mod slaveriet, foto Kenneth Bo Jørgensen
General Buddhoe Square
Det var på pladsen foran fortet, at Peter von Scholten den 3. juli 1848 kl. 16 steg ud af sin karet og forkyndte, at slaverne nu var frie (se også Historie). Ved 150-året for slaveriets ophævelse i 1998 blev en af oprørets hovedpersoner, Moses Gottlieb, kaldet general Buddhoe (Se kendte vestindere) hædret ved, at den gamle Toldbod Park blev opkaldt efter ham, og der blev sat en buste.
Parken har en pavillon, The Gazebo, hvor lokale bands kan få havnefronten til at svinge, især er der non-stop musik, når krydstogtskibe er i havn. Eller til Sunset Jazz tredje fredag i måneden. Ofte med navne af en vis kaliber, men de lokale spiller også godt. Nyd solnedgang og aftenbrise til god musik – helt gratis. Det begynder 17.30. Hold øje med opslag eller kontakt 340-277-7874. Når der er skib i havn, forvandles parken til et stort asfaltbal. Lokale bands spiller, og de amerikanske turister kvitterer med dollars i tips-krukken.
Picture af Toldboden i Frederiksted
Fra Toldbodens balkon blev nye danske konger udråbt, foto Kenneth Bo Jørgensen
Toldboden (nr. 2 på kortet), Oscar E. Henry Customs House
Ved den gamle toldbod, der ligger ved parken med front mod havet, står statuen af konkylieblæseren, som også står på St. Thomas, St. John og i København. Den hedder Freedom, og her står han så i et springvand. Hvis man vil købe fjolletobak eller sjove planter, så sidder der ofte en med rastahår med gode tilbud. Toldboden var en central bygning i sukker-tiden, for her betalte man skat til kongen, før man fik sine sukkersække udskibet. Det var fra Toldbodens balkon, at standspersoner stod, når noget vigtigt skulle kundgøres. For eksempel, når kongen var død og en ny kom til. Sidste gang det skete var, da Christian 10. blev udråbt i 1912. Bygningen under renovering, men bagefter skal den være Besøgscenter.
Picture af Frederiksted Mole
Mindepark for faldne i amerikanske krige med udsigt til molen, foto Kenneth Bo Jørgensen
Frederiksted Mole (3 på kortet)
Molen har kostet 100 mio. kr., men pynte gør den ikke. Til gengæld gør den det muligt for selv de største krydstogtskibe at anløbe St. Croix - for ved Christiansted går det slet ikke, der er rev og alt for lavvandet. Ideen var, at man ville hugge lidt af den lukrative trafik fra St. Thomas, men helt i mål er man ikke, faktisk kan der gå uger uden anløb. Men på den positive side: Hvad molen mangler af skønhed oven vande, har den under vande. Den har tiltrukket fisk og vegetation i så stort omfang, at molen i dag er et af Frederiksteds bedste dykker-aktiver. Den er god til alle slags dykkere, også uøvede og natdykkere. Her kan man se fisk i alle farver, svampe, søheste og blæksprutter i levendes live.

Langs promenaden fortsætter de lækre restaurerede huse. Ikke mindst i øjenfaldende er:
Picture af handelshus i Strandgade 2
Handelshus opført i 1917, foto Kenneth Bo Jørgensen
2 Strandgade: 
Et af de store handelshuse, der havde kontakt til hele verden. Den driftige amerikaner, forretningsmand og konsul Robert Lorin Merwin (1863-1921) samlede her en lille børs med grosserere og agenturer. Bygningen er opført samme år, som øerne blev overdraget til USA. Typisk hus fra den tid med masser af pynt og lettere hidsige farver. I dag er der lidt af hvert under arkaderne, man kan f.eks. leje cykler og købe souvenirs.
Herefter kommer flere danske arkader med spisesteder i behagelig skygge, de velholdte grønne arkader står en bank bag, og så kommer Frederiksted Mall med butikker inde bag ved. Derefter det meget pyntede:
Picture af Victoria House i Frederiksted
Victoria House på Strand Gade 7 er nu hotel, foto Kenneth Bo Jørgensen
7 Strand Street: Victoria House (4 på kortet)
Huset er et godt eksempel på noget af de bedste efter Fireburn, altså sent i 1800-tallet, da byen skulle genopbygges. Huset var oprindelig opført i 1700-tallet og var bolig for prominente handelsslægter, det blev genopbygget i 1878 med fornemt træskærerarbejder, såkaldt gingerbread. Siden 1946 har det været ejet af familien Gardines, der nu driver det som hotel, se nedenfor under Hvor skal man bo?
Hvis du har lyst, kan du støtte guiden med 20 kr.  via MobilePay på tlf. 20216673

Caribisk Museum for Kunst

Picture af Museum for Caribisk Kunst
På Strand Gade 10 er der Museum for Caribisk Kunst, foto Kenneth Bo Jørgensen
10 Strand Gade: Caribbean museum, ( 5 på kortet) on.-lø. 10-16, tlf. 340 772 2622, 
Et renoveret byhus i to etager er ramme om et kunstmuseum, der udstiller lokale kunstnere, og de er gode. Målet er at få flere caribiske kunstnere udbredt, så her kan de gøre sig kendte og forhåbentlig sælge nogle værker. Ellers er der masser af spændende udstillinger i huset, der altid er værd at besøge. Huset blev opført i 1855 af van Brackle familien, der har boet på samme grund siden 1789. Familien bor stadig på øen, men huset blev kort efter købt af byens prominente borger, amerikaneren William Moore, der var en stor planter og konsul. Siden blev det købt af den danske farmaceut E. Faber (1880-1916) og firmaet Melchior & Co. 
Picture af USVIs Højesteret i Frederiksted
USVIs Højesteret bor nu i en gammel dansk herskabsbolig, foto Kenneth Bo Jørgensen
18 Strand Street: Højesteret
Herefter følger flere velholdte byhuse, der følger byplanlægningens krav om mursten i stuen og kun træ på førstesal - af hensyn til brandfaren. Et af de mest kendte har siden 2007 været hjemsted for USVIs Højesteret, så der er både flag og plaketter på bygningen, der nu er opkaldt efter Raymond L. Finch, en respekteret dommer på øen. Huset har stået her siden 1700-tallet og har stort set set ud som i dag, altid kendt for den flotte trappe ned til gaden. Det var en af de få huse, der ikke brændte under Fireburn. Den første beboer var William Barnes, som drev pensionat her. Og det har også været bolig for den anglikanske pastor.

​Man skal et stykke ned ad havnepromenaden, før man falder over denne perle:
40 (640) Strand Gade: Biblioteket (6 på kortet)
​
Bygningen er fra 1803 og opført som privat bolig, i victoriansk stil, af Familien Bell. Formentlig på grund af navnet blev det en tradition, at Mr. Bell satte en klokke ud på trappen, hver gang der blev født en søn i huset. Siden blev de malet på – og nu kaldes det Bell House. Men det er faktisk opkaldt efter Fru Petersen, der døde i 2003 efter at have grundlagt og opbygget St. Croix´ biblioteksvæsen i netop dette hus, som stadig er bibliotek.
Picture af Bell House i Frederiksted
Biblioteket kaldes også Bell House af åbenlyse grunde, foto Kenneth Bo Jørgensen
Lige overfor biblioteket finder man et af byens førende hoteller:
​
605 Strand Gade: The Fred

Strandhotellet består egentlig af seks bygninger, der alle kan dateres tilbage til 1790. Det mest synlige ud til gaden er Totten House, opkaldt efter Ashley Totten, som blev født i Frederiksted i 1884. Han flyttede til New York og blev af pionererne inden dannelsen af den sorte fagbevægelse, siden blev han borgerretsforkæmper. Præsident Truman udnævnte ham til bestyrelsen for Ø-styret.​ Se foto under hoteller nedenfor.
Går man videre mod syd kommer man til Fisketorvet (7 på kortet). Et overdækket marked, hvor enhver kan møde op med sine fisk for falbyde dem. Et godt sted at slå en sludder af med de lokale, der sagtens kan hænge her for at slappe af.
Picture af  Den lutheranske kirke i Frederiksted
Den lutheranske kirke i Frederiksted på en god dag, foto Martin Lie.
Picture af Frederik von Scholtens Grav
Holy Trinity Lutheran Church (8 på kortet), På hjørnet af Hospital St./Hill St. 
Kirken er bygget i 1792 som erstatning for den første kirke fra 1766, for den brændte. Man lover dog, den "nye" ligner den gamle til forveksling. Uden for ligger Frederik von Scholten begravet, Peters bror, ham, der sørgede for, at Peter von Scholten kom til Frederiksted, da slaverne gjorde oprør den dag i juli i 1848. Frederik var tolder i byen og som det fremgår opnåede han både at blive kammerherre og ridder af Dannebrog. Men han var også en  meget dygtig tegner og maler og årsag til, at vi i dag har et ret indgående kendskab til, hvordan landskaberne så ud på hans tid. 

Der er flere kirker i byen, som kan være værd at se: St. Patrick’s Roman Catholic Church (9 på kortet) fra 1848 er bygget i spansk missionsstil og har et flot tårn. St. Paul’s Anglican Church er fra 1812, en hybrid mellem vestindisk stil og ny-gotisk, lokal mahogni er brugt til altrene. Brødremenighedens kirke er nr. 10 på kortet.

Den danske skole

 Picture af Den gamle danske skole i Frederiksted
Den gamle danske skole i Frederiksted er i dag blandt andet Skattekontor
The Danish School, (11 på kortet) 56a Prince St
Den gamle danske skole i Frederiksted er i dag hypermoderne og toprestaureret og har fået navnet The Arthur Abel Complex, opkaldt efter en lokal embedsmand, der arbejdede utrætteligt for at forbedre forholdene på øen indtil sin død i 1985. Men på facaden står der stadig The Danish School, for man er stolte af dens fortid. Den er bygget i 1799, men blev smadret af orkanen Hugo i 1989, så i mange år var det en ret trøstesløs ruin. Men nu er det pudset op og bag de danske-gule mure er der regeringskontorer, bl.a. Skatteopkrævning, og som sådan er der ikke offentlig adgang, og hvem vil også til torskegilde. Men det ville være dejligt. For vel er facaden og den smukke gård værd at se, men det er faktisk flottere bagfra, som det så ofte er med caribiske bygninger. Der var den store skolegård med to imponerende trapper i smedejern op til skolestuerne. Man kan jo prøve at spørge og se, hvad der sker. 
Picture af Grønttorvet i Frederiksted
Byens grønttorv er overdækket med victoriansk udsmykning
På vej tilbage til Strandgade kan man gå forbi Market Place, den overdækkede markedsplads, hvor man kan købe dagfriske grøntsager (12 på kortet). Det er også opført efter Fireburn med masser af finurlige træskærerarbejder.
Picture af torvet  og tårnuret i Frederiksted
Klokketårnet midt på havnefronten spiller Rådhusklokkerne på hele timer
Hvis du har lyst, kan du støtte guiden via MobilePay på tlf. 20216673

Praktiske oplysninger om Frederiksted:

Info:     Toldboden, tlf. 772-0357 - når den er færdigrestaureret

Busser: 
Vitran kører de 25 km mellem Frederiksted og Christiansted 3-4 gange dagligt. Køretid: 1 t. God, langsom sightseeing for $1. 
Dollarbusser kører mellem byerne for $2.

Ture:
Crucian Heritage and Nature Tourism (CHANT), 217 Customs House Street.
Bæredygtig turistbureau arrangerer flere slags ture i Frederiksted. Historisk vandring med masser af gode historier om huse, kirker og områder, $30 for 2 ½ times vandring. En anden tur går til Free Gut Neighborhood, frinegernes kvarterer.
Dykkeudflugter: Cane Dive Shop, 2 Strand St, dgl. 8-17, tlf. 340-772-0715
Picture af LA Cafe og RestaurantCafe LA laver en nederdrægtig god Chicken Curry
Hvor skal man spise i Frederiksted?
///  Los Angeles, 70 King Street, dgl. 7-17, tlf. 340-772-0016
Både cafe, restaurant og bar, lige om hjørnet fra Strand Gade. Hvis man får trang til en Curry Chicken, er det stedet, man må søge hen. Men ellers alle de klassiske retter. Mange yndling.

//   Polly’s at the Pier, 3 Strand Street, ma-lø 8-15, sø 8-13, tlf. 340-719-9434
Et af de mest populære steder i byen. Lige ud til havnefronten. Nyd lækre salater og sandwichs af lokale økologiske råvarer i arkadernes skygge. Gode wraps med egne saucer. Også en skøn gårdhave bagved. Til morgenmad er man godt hjulpen med The Henhouse Waffle Breakfast til $12. Også vegetarvenlig.
//    Turtles Deli, 37 Strand St./Prince Passage, ma.-lø. 11-18, tlf. 772-3676.
Rigtige amerikanske sandwichs, hvor der er mere kød og pålæg end brød. Og så naturligvis en stor fed pickle til hver. Sid på tagterrassen og kig ud over Frederiksted eller sid ved stranden, hvor skildpadderne yngler. Og blæs på ventetiden. Travellers Choice i 2021.

/    Lost Dog Pub, 12 King Street, tlf. 340-772-3526
Kendte for deres sprøde pizzaer, deres billige øl - og en rigtig god stemning.

Se restauranter tæt på Frederiksted langs strandene under Westenden. 

Picture af Polly´s on the Pier
En svalende forfriskning eller alvorlig morgenmad under de danske arkader hos Polly´s
Hvor skal man bo i Frederiksted?
**    Fred, 605 Strand Street, tlf. 340 777 3733
Boutique resort med spa, restaurant og bar. Strandhotel midt I byen, som har fået pris for “Best New Boutique Resort” i Caribbean Journal. Kamera her og nu.
**   Victoria House, 7 Victoria Street, tlf. 340 692 8888
Nyrenoveret til et luksus Boutique-hotel indrettet i et forment hus opført lige efter Fireburn. Mange forskellige slags værelser, alle rigt udsmykkede, men ikke alle med havudsigt. Priser fra $250 pr. nat. 

Se også strandhoteller tæt på Frederiksted under Westenden. 

Picture af Fred´s Hotel i Frederiksted
Bo i et hus fra 1790 på Strand Gade - hos Fred, foto Kenneth Bo Jørgensen

Gå tilbage til Dansk Vestindiens forside.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.